CHP, Başarılı Bürokratı Van'dan Aday Gösterdi

2010 yılında Trabzon’un Arsin İlçesi’nde görev yaparken Elazığ’a tayini çıkan Ercan Çiçek’in tayininin durdurulması için Sivil Toplum Örgütleri Platformu Üyeleri gazeteye ilan vererek, Trabzon’a gelen dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’a seslerini duyurmaya çalıştılar.

Haber:Hüseyin Geylani AKDAŞ

2 YIL BANKAMATİK MEMURLUĞU YAPAN İLÇE MÜDÜRÜNÜ TESPİT ETTİ

2008 yılında Bingöl’ün Kiğı Kaymakamlığına atanan Ercan Çiçek, yaptığı araştırmada Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Hasret Gencir’in son iki yılda toplam 278 gün rapor alarak ilçeye uğramadığını tespit ederek hakkında soruşturma başlatıyor. Gencir’in izini Kırşehir’de bulan Kaymakam Çiçek, “Kendisini çağırdık, son 20 gün rapor almayı unutmuş. Muayene ettirip hasta olmadığını tespit ettik. Kendisi ve rapor veren doktorlar hakkında soruşturma başlattık” dedi.

VAN DEPREMİNDE KOORDİNATÖR OLARAK GÖREV YAPTI

Elazığ Vali Yardımcısı iken 23 Ekim 2011 yılında Van'da meydana gelen yıkıcı depremin 3. günü gönüllü olarak kente gelen Ercan Çiçek, 1 ay depremzedelere yapılan yardımları koordine etti. 

AYDES'İN FİKİR ÖNCÜSÜ 

Van depreminde Erciş ilçesinde görevlendiren CHP Adayı Ercan Çiçek, afet sonrası yapılan yardımların sağlıklı bir şekilde yürütülmesini sağlamak amacıyla dönemin AFAD Başkanı ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'a özel bir sunum yapıyor.  Türkiye Afet Müdahale Planının (TAMP) bilişim altyapısının 3 temel bileşeninden biri olan Afet Yönetim ve Karar Destek Sistemi (AYDES)'in  hayata geçmesi önerisini sunuyor ve bu proje hayata geçiyor. 

CHP'DEN MİLLETVEKİLİ SEÇİLİRSE ENERJİSİNİ VAN İÇİN HARCAYACAK

CHP'nin 2. Sıra Van Adayı Ercan Çiçek, 20 yıllık başarılı mülki idare amirliğini  14 Mayıs'ta yapılacak genel seçimlerde milletvekili seçilirse tüm enerjisini Van için harcamaya hazırlanıyor. Çiçek, Tarım, Hayvancılık, Turizm, ve Ticaret kenti olan Van'ın hakettiği konuma gelmesi için yaklaşık 1 yıldır kent özelinde birçok proje üzerinde çalışıyor. 2002 seçimlerinden sonra Van'dan Milletvekili çıkaramayan CHP, Millet İttifakı'nın ortak aday çıkarmasıyla iddialı duruma geldi.

(Haber-Hüseyin Geylani AKDAŞ)