Bakan Özer, Ordu'da

Ordu Valiliğinde gerçekleştirilen il eğitim değerlendirme toplantısının ardından açıklamalarda bulunan Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, "Biliyorsunuz, daha önceki gelişimizde de buna benzer toplantı yaptık ve Ordu'ya gerçekten çok ciddi yatırımlar verdik. O zamanki vermiş olduğumuz yatırımların hepsinin gerçekleştirilmiş olmasından duyduğum memnuniyeti ifade etmek isterim." dedi.Planlanan okulların yapıldığını ve süreçlerin hızlı bir şekilde ilerlediğini bildiren Özer, Ordu'nun 2023 yılındaki yatırım miktarının 491 milyon lira olduğunu, bugün yapılan kapsamlı değerlendirme toplantısı sonucunda Millî Eğitim Bakanlığının Ordu'ya yaptığı eğitim yatırımının 1 milyar 305 milyon lira ilave ile 1 milyar 796 milyon liraya çıkarıldığını söyledi.Özer, bu süreçte Ordu'ya yapılan yatırımlar ve alınan kararlar ile ilgili şu bilgileri paylaştı: "Öncelikle bu yatırımların Ordu'muza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Bu kapsamda Altınordu ilçemizde Şahincili Mahallesi'nde 24 derslikli ortaokul, Cumhuriyet Mahallesi'ne 24 derslik ve Anadolu lisesi, Cumhuriyet Mahallesi'ne 16 derslikli ilkokul, Yenimahalle'ye 12 derslikli ilkokul, Karşıyaka Mahallesi'ne 12 derslikli özel eğitim okulu, Altınordu Kız Anadolu İmam Hatip Lisesine 32 derslik, 200 kişilik öğrenci pansiyonu, yine Altınordu Ordu Hükûmet Konağı Anaokulu yapımı olmak üzere Altınordu ilçemize bu yatırımların hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Fatsa'da Ayazlı Mahallesi'ne 24 derslikli ilkokul, Dolunay Mahallesi'ne 24 derslikli ilkokul, Kurtuluş Mahallesi'ne 16 derslikli İmam Hatip Ortaokulu yapma kararı aldık. Ünye'de Gölevi Mahallesi'ne 24 derslikli ortaokul, Atatürk Mahallesi'ne 12 derslikli ortaokul yapma kararı aldık. Çatalpınar'a, meslek lisesi için 100 kişilik öğrenci pansiyonu yapmayla ilgili süreci başlattık. Kabataş ilçemizde 8 derslikli Anadolu lisesi, bu derslik sayısı değişebilir belki 12 olabilir. Yine Korgan ilçemizde 12 özel eğitim uygulama okulu, Perşembe ilçemizde Perşembe Sakin Şehir Mesleki Teknik Anadolu Lisesi bahçesine 80 yataklı uygulama otelini inşallah bugün itibarıyla yatırım programına dâhil etmiş bulunuyoruz. Bunların yarın itibarıyla da ihale onaylarını verip gerekli ihaleye çıkacak miktarları da Ordu ilimize, inşallah, aktarmış olacağız."Ordu'daki tüm okullar için çatıdan ıslak zemine, gerekli onarımların yapılıp revizyondan geçirilmesi için 150 milyon liralık ilave kaynağın Ordu'ya aktarıldığını kaydeden Özer, yıkım ve yapım konusunda Ordu'da çok hızlı mesafe alındığını vurguladı.
 
Eski köy okulları, vatandaşın yaşam becerilerini artıracak birer merkeze dönüşüyor
İlave güçlendirmelerin çıkması ihtimaline karşın 75 milyon liralık bir kaynağın da Ordu için ilave edildiğini açıklayan Özer şöyle devam etti: Biliyorsunuz bizim Bakanlık olarak yeni projelerimizin başında, en önemsediğimiz projelerden biri, köy yaşam merkezleri, yani eski köy okullarının tekrar hayata geçirilmesi çünkü bu okulları biz Bakanlık olarak artık sadece köy ilkokulu, anaokulu olarak kullanma değil, aynı zamanda köydeki vatandaşlarımızın da halk eğitim kurslarıyla yaşam becerilerini artıracak bir merkeze dönüştürüyoruz. Yani köy yaşam merkezlerinde bir veliyle çocuğunu aynı çatı altında bir araya getiriyoruz."Köy yaşam merkezleri konusunda 2022 yılında bir hedef ortaya koyduklarını, bu hedefin 2 bin köy okulunun köy yaşam merkezine dönüştürülmesi olduğunu anımsatan Bakan Özer, "Allah'a şükür, şu ana kadar 2 bin 237 tane köy yaşam merkezini ülkemize kazandırdık ve bu yılın sonuna kadar da tüm köy okullarını hızlı bir şekilde açacağız." diye konuştu.
 
Özer, Ordu'da da bir ay içinde köy okullarının tamamının köy yaşam merkezi olarak eğitime kazandırılarak vatandaşın ve öğrencilerin kullanımına açılacağını anlattı."Bakanlık olarak özellikle özel yetenekli öğrencilerimizin yeteneklerini desteklemek için ilave destek mekanizmalarını sunduğumuz bilim sanat merkezlerimiz var." diyen Bakan Özer, sözlerini şöyle sürdürdü: "Hem akademik becerisi hem sanatla ilgili becerileri olan öğrencilerimizi bu becerilerini geliştirmek için ilave destekler sağlıyoruz. Bakanlık olarak politikamız, bilim sanat merkezlerinin erişilebilirliğini artırmak. Yani çok az sayıda bilim sanat merkezinde bir sürü noktadan büyük mesafelerle erişilmesi değil, yatayda bilim sanat merkezlerini tüm noktalara dağıtabilmek ve erişimi kolaylaştırmak. Bunun için bilim sanat merkezi sayısını gerçekten son zamanlarda çok fazla artırdık. 500'lere yaklaştırdık ama bir prensip kararı aldık: İnşallah, yıl sonuna kadar Türkiye'deki tüm ilçelerimizde bilim sanat merkezleri kuracağız."Bir ay içinde Ordu'da da bilim ve sanat merkezi olmayan tüm ilçelerde bilim ve sanat merkezi kuracaklarını belirten Özer, yeni bir yatırım müjdesi daha vererek şunları söyledi: Ordu'ya Türkiye'nin en donanımlı özel eğitim kampüsünü kazandıracağız. Bu özel eğitim kampüsünde, özel eğitimle ilgili her türlü eğitim birimi olacak. Özel eğitim, anaokulu, özel eğitim uygulama okulu, ilkokul, ortaokul, lise kademesi, özel eğitim, meslek okulu, otizmle ilgili rehabilitasyon merkezleri, farklı destekleyici mekanizmaların sunulduğu tüm merkezlerin olduğu ama aynı zamanda özel eğitime ihtiyacı olan vatandaşlarımızın çocuklarını oraya getirdikleri zaman vakitlerini nitelikli bir şekilde geçirecek mekânları da ihtiva edecek şekilde çok prestij bir proje olarak Ordu'muzda bir özel eğitim kampüsünü de kazandıracağız.Bakanlık olarak Ordu'nun sadece merkezinde değil, tüm ilçelerinde eğitim kalitesini çok daha ileri noktalara taşıyacaklarını ifade eden Özer, "Ordu'yu sadece kendi içinde rekabet eden bir şehir değil, ulusal ölçekte diğer illerle rekabet eden, dünyadaki akranlarıyla rekabet eden bir eğitim sistemine sahip, çok donanımlı bir Ordu yapmak için her türlü imkânımızı seferber edeceğiz."  dedi. Özer, Ordu'nun eğitim kalitesinin artırılmasında emeği geçen herkese teşekkür etti.

Kaynak:(www.meb.gov.tr)